Uit de kunst!

Dansende krijtjes

We dansen vanuit de boeken ‘De krijtjes staken’ van Oliver Jeffers en ‘Vrolijk’ van Mies  van Hout

 

Leerlingen dansen alsof zij zelf de krijtjes zijn. Ze ontdekken hoe zij hun lichaam voor de dans kunnen inzetten. Waar zit het puntje van het krijtje? Op je elleboog, teen, of hoofd? En waar het grote zijvlak en de stompe kant?

Leerlingen ervaren vormen en lijnen aan den lijve. Ze tekenen al dansend met een vrolijk, boos of nieuwsgierig krijtje. Is de lijn vaag of vet, precies of grof, strak gelijnd of juist rommelig?

Wat hebben de krijtjes beleeft en welke danstekeningen zijn er ontstaan?

We laten ze aan elkaar zien!

  • Groep 1 t/m 3
  • Les duur: 3x  45 min.
  • € 42,50 per les per docent. Excl. reiskosten.

Het dansatelier

 

Picasso, Kadinsky, Miro............hoeken, vlakken, kleuren, vormen, stippen, lijnen. Wat staat er allemaal op de schilderijen van deze kunstenaars? wat een rijkdom om te dansen! En de bewegingen letterlijk op papier te schilderen.

De kinderen worden zelf danskunstenaars. Denk aan het werk van Miro.

Een schilderachtige warming-up met dunne penselen en dikke kwasten door de hele ruimte. Dan wordt de vloer het schilders doek. De kinderen dansen als ronde vallende zachte plooien, zwiepende kragen, uitstekende vingers en voeten, vliegende pijlen, zwierige kringelende lijnen. Eigen schilderijen ontstaan per groepje, die we aan het eind van de workshop gaan bewonderen.

  • Groep: 5 t/m 8
  • Les duur:   1 uur
  • Projectduur nader te bepalen.
  • School verzorgt de benodigde materialen als papier en verf.
  • In overleg met de leerkracht wordt de kunstenaar gekozen.
  • Prijs per uur per docent: € 50,00 Excl. reiskosten

 

 

Het Museum

Een veegje hier en een kloddertje daar, ik ben een echte kunstenaar! We dansen met penselen en mengen kleuren tot er wat moois op het doek ontstaat. Onze beeldentuin moet u ook echt bezoeken, hier staan de vreemdste beelden. We dansen met het boek “Kunst met taart” van Thé Tjong-Khing

 

·           Groep 1 t/m 4

·         Les duur: 1 uur

·         Projectduur: 3 x 1 uur

·         Prijs per les €50,- per docent.  Exclusief

          reiskosten. 

 

Dansend door de zalen  van het museum komen we langs  de schilderijen van Vincent van Gogh, Johannes Vermeer, Escher, Jheronimus Bosch en Rembrandt. Wat maakt deze schilderijen zo uniek? Hoe komen de schilderijen tot leven? Wat speelt er zich af? Hoe dans je de sfeer van het schilderij? Vanuit stilstaande beelden komen we tot dans.

 

In het museum is ook een beeldentuin. We maken een dans van de menselijke figuren in verschillende houdingen maar komen ook abstracte beelden tegen in allerlei vormen.

 

De nieuwste graffiti collectie  geeft ons een actieve stoere dans.

 

·            Groep 7 en 8

·         Les duur: 1 uur

·         Projectduur: 3 x 1 uur

·         Prijs per les €50,- per docent.  Exclusief 

          reiskosten.