De tijdmachine

De leerlingen dansen de tijdmachine in en komen letterlijk in een andere tijd terecht.

Dansen op een jaarmarkt in de Middeleeuwen, in een storm op zee op een V.O.C.schip of een hofdans uit de pruikentijd.

De danslessen kunnen aansluiten bij het tijdperk uit de canon wat u op dat moment behandelt en waar u uitgebreider aandacht aan wilt besteden. 

Ruimtevaart

Wij zijn klaar voor vertrek! De zon en de maan kan ik al zien vanaf hier. Planeten vliegen snel en langzaam rondom de zon, soms sjeest er een vallende ster voorbij. De marsmannetjes hebben een hele gekke dans en ook de astronauten maken op hun beurt mooie sprongen door de zaal. Hoe klein is de aarde en hoe groot is het universum? De hele groep stapt in een raket en samen slingeren we door het donkere heelal. Laat je verrassen door de lichtjes om je heen.

 

·         Groep 4 t/m 6

·         Lesduur: 1 uur

·         Projectduur: 3 x 1 uur

·         Prijs per les €50,- per docent.  Exclusief reiskosten.

·         Plaats: Speellokaal op school

 

Storm op zee

Schip ahoy! Storm op zee!

Sta je op het schip en probeer je met alle kracht de mannen aan boord te houden?. Ben je de storm zelf en woeker je door de zaal heen. Of ben je het water wat klotsende en draaiende breakdance moves maakt?. De leerlingen trotseren al dansend de storm. Als we in rustig vaarwater zijn beland, presenteren we onze danservaringen aan elkaar. Ze zijn actief bezig met het thema V.O.C., Gouden eeuw en water, waarin ze veel plezier en fysieke uitdagingen beleven.

 

·          Groep 5 t/m 8

·         Les duur: 1 uur

·         Projectduur: 3 x 1 uur

·         Prijs per les €50,- per docent.  Exclusief reiskosten.