Dit is wat ons bindt:

 

Wij vinden het bijzonder boeiend om mee te maken en te zien wat er gebeurt bij het opgang brengen en het ontstaan van creatieve processen. 

De waarden die dans in zich draagt zijn voor ons van essentieel belang in het leven en de opvoeding. De schoonheid van kunst, het plezier in het directe fysieke doen, het opengaan van de verbeelding en het samen creëren en beleven. 

Wij geloven dat kunst en kunsteducatie wegen openen die anders gesloten blijven. Het is voor ons een onmisbare manier van leren. Die manier willen wij graag overdragen.

Carlijn Visser

 

Van jongs af aan heb ik gedanst. Dans heeft mijn leven verrijkt. Ik heb zelf aan den lijve ervaren dat dans voor mij een wezenlijke leeringang was en is. Ik ben gespecialiseerd in het geven van dans in het basisonderwijs om de kinderen ook deze leeringang te laten ervaren. Ieder kind leert immers op een andere manier. Ik werk vanuit dansexpressie en andere dansstijlen. Ik integreer vaak danstechnische gestructureerde dansvormen met dansexpressie.

Ik ben enthousiast, gedreven, creatief, denk in mogelijkheden en ga met swing door het leven. Kinderen vind ik boeiend en ik weet hen ook te boeien. Ik duik graag de wereld van de beleving met ze in!

 

www.dansdingen.nl

Joke de Heer

 

Beweging, dans en spel, daar houd ik van. Het zijn de pijlers waarop ik mijn werk heb opgebouwd. Ik ben theaterdocent en docent dansexpressie, dans- en theatermaker, theatercoach en -trainer en beleidsmedewerker kunsteducatie.

Ik werk met leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Naast het onderwijs maak ik dansstukken en geef danslessen aan volwassenen.

 

Ik ken het basisonderwijs van binnenuit, heb enorm veel ervaring in het onderwijs als vakdocent en sta nog steeds 1 dag per week voor de groep. Daarmee sla ik een geweldige brug van het kunstvak naar het onderwijs.

Als vakdocent wissel ik het lesgeven in dansexpressie en drama af, afhankelijk van thema of leergegeven. Dans en drama vullen elkaar aan, ik vind het een prachtige combinatie.

Ik werk graag verdiepend, ben een doorzetter en ik kan door mijn enthousiasme en het werken vanuit een andere invalshoek, het creatieve proces bij anderen een verrassende draai geven .

 

www.spel-dans.nl

Phyllis Kneefel

 

Dans is van jongs af aan mijn passie. Door mijn drijfkracht heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken en ben ik gelukkig met het feit dat ik het in de praktijk breng. Sinds 2006 heb ik mijn hart in lesgeven kunnen uiten en heb ik het niet meer losgelaten. Ik ben een open persoon die er van houd om dingen concreet te maken en puntjes op de i te zetten. Creatief bezig zijn is mijn levensadem.

                                                           

Mijn werkterrein is dans en drama lessen te verzorgen in zowel het recreatieve als educatieve veld. Als docent vind ik het belangrijk dat kinderen in contact komen met kunst en cultuur, de waarde hier van ontdekken en leren toe te passen. Ik zoek naar wegen om iedereen op zijn eigen unieke manier te laten leren. Ik bouw mijn lessen gestructureerd op en binnen die kaders geef ik leerlingen de vrijheid om te improviseren.

 

www.kunsttussendeschuifdeuren.nl